Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz pieczarkowy do krokietów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
śmietana 1/2 szklanki
cebula 2 szt
natka pietruszki
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz pieczarkowy do krokietów

Pieczarki drobno pokroić, przełożyć na suchą, rozgrzaną patelnię i smażyć, aż puszczą sok, dodać posiekaną cebulę i dusić. Dodać śmietanę i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić, aż sos zgęstnieje. Wymieszać masę z surowymi żółtkami i natką pietruszki. Tak przygotowany farsz świetnie nadaje się do naleśników, krokietów i pieczonych pasztecików

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.12.2012 12:12
mm idealny;)
Ada-Gaba 13.07.2012 07:18
super
Tika4444 20.02.2012 20:26
pyszności
Tika4444 20.02.2012 20:26
pyszności
barbara11561 09.09.2011 10:32
pyszny
annagebalska 08.04.2011 09:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak