Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne pachnące imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wieprzowina 60dag
cebula 1
sos sojowy 4łyżki
cukier puder 1łyzka
mąka tortowa 1szkl
sól szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne pachnące imbirem

Wieprzowinę wymieszać z sosem sojowym,drobno pokrojoną cebulą i winem.Dodać cukier,imbir ,pieprz i chili.Dobrze wymieszać mase,formować kulki i panierować je w mące.Smażyć na gorącym oleju w rondlu lub głebokiej patelni.Danie to można podawać z ryżem lub białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.12.2012 12:12
mmm pychota;)
kate.500 11.10.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak