Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie. Wylać na cedzak i pozostawić chwilę. Zeszklić cebulkę, dodać pietruszkę i chwilkę podusić.
Dodać pieczarki, sól i pieprz i dusić 10-15 min pod przykryciem często mieszając.
Mąkę dokładnie roztrzepujemy ze śmietanką i powoli wlewamy do grzybów ciągle mieszając aż do zagotowania sosu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię taki sos:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    nada się do wielu potraw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !