Sposób przygotowania

Cebulę obarć, pokroić w drobniutką kosteczkę zalać wrzątkiem i odstawić.
Filety ryby wypłukać następnie osuszyć i pokroić w kostkę,dodać zieleninę (np. por,natka pietruszki), jajko, olej i ok 15 dag obrąb pszennych oraz dokładnie odsączoną cebulę.Składniki wymieszać i odstawić na kilka minut.
powstałą masę podzielic na kilka części następnie uformować z niej kuleczkiobtoczyć w otrębach lub w bułce tartej,
przygotowac blachę, wyłożyć ją folią aluminiową i posmarować olejem.
Kotlety ułożyć na blasze i lekko je rozpłaszczyć.
Piec ok 20 min aż kotlety nabiorą złocistego koloru. podawać z surówką z kapusty kiszonej

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Kotlety z ryby, ryba jest przecież bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra, pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne te kotlety:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !