Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 300 g
bułka 20 g
mleko 40 ml
kasza manna 10 g
masło 10 g
sól do smaku
jajko 2 szt
włoszczyzna 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z dorsza

Dorsza oczyścić,opłukać,zdjąć skórę,odfiletować,obraną,opłukaną włoszczyznę ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć,mięso ryby i bułkę zemleć,dodać jajka,sól,kaszę mannę,2 łyżki mleka ,wyrobić dokładnie na pulchną mase,pergamin posmarować masłem,włożyć masę rybną uformowaną w wałek,ciasno zawinąć,obwiązać sznurkiem,włożyć do przecedzonego wywaru,gotować powoli 1 godzinę,następnie ugotowaną roladę odwinąć z pergaminu ,ułożyć na półmisku i pokroić w skośne plastry grubości 1 cm,podawać z ziemniakami i z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.12.2012 12:13
mniam pychotkaaaa;)
bami 27.12.2011 10:48
Fajna gotowana rolada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak