Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z grzybami i imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3
kukurydza puszka
imbir 4centymetry
sos sojowy 2łyżki
olej 2łyżki
sos chili 2łyżeczki
sos ostrygowy 1łyżka
grzyby mun 3 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybami i imbirem

Grzyby mun zalać wrzątkiem,piersi pokroić wkostke,przełożyć do miseczki,wlać do nich sos chili,olej,sos sojowy oraz ostrygowy i starty imbir.Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na około 15min.Grzyby pokroić w wąskie paseczki.Wlać na patelnie odrobinę oleju,mocno zagrzać,wrzucić zamarynowane piersi,dodać grzybki,smażyć na dużym ogniu kilka minut.Na koniec wsypać kukurydze z puszki i wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.12.2012 12:13
smaczna potrawa;)
mala2021 16.03.2011 22:00
super
Dorota76 15.03.2011 15:47
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak