Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane i zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź wędzony 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ser żółty 4 łyżki
białko 1 szt
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane i zapiekane

Jajka ugotować na twardo i obrać.Cebulę pokroić i udusić na maśle dodając koncentrat pomidorowy.Rybę obrać z ości i drobno pokroi. Jajka przekroić wzdłuż i wyjąć żółtka.Żółtka rozetrzeć na masę,dodać rybę i uduszoną cebulę,doprawić i napełnić nią jajka.Na dno naczynia żaroodpornego wylać śmietankę i ułożyć w nim jajka,nadzieniem do góry.Całość posypać startym serem.Wstawić do piekarnika i lekko zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.08.2013 00:10
takich nie jadłam
Wacław 04.01.2013 09:44
fajny przepis !
Grazyna0211 04.01.2012 10:14
fajny przepis a jak dla mnie coś nowego
Tika4444 06.09.2011 07:46
świetny pomysł
berys18 05.09.2011 10:38
super pomysł
jeta72 30.08.2011 12:23
pyszne
Ania67 31.05.2011 08:09
świetne
IZABELA29 02.04.2011 12:53
ja również w końcu trzeba spróbować
ben-ka 25.03.2011 19:22
takich jajek nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak