Sposób przygotowania

1. Z białek ubijmy sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier puder, 1 cukier wanilinowy i po kolej żółtka. Przestajemy miksować i do ciasta dodajemy przesiana mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie mieszamy w jedna stronę drewniana łyżką. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy i pieczemy ok 25 min w temp 200 stopni.
2. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z formy i 5-10 minutach odparowania przecinamy je na pół.
3. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru wanilinowego. Można dodać odrobinę cukru pudru, jeżeli chcemy by śmietana była bardziej słodka.
4. Na dolną warstwę nakładamy połowę kremu i układamy na niej pokrojone brzoskwinie. Następnie nakładamy drugą połowę ciasta, smarujemy ja kremem i ponownie układam,y brzoskwinie. Ciasto przed nałożeniem kremu można skropić odrobiną syropu z brzoskwiń.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !