Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i posiekać nożem z masłem,skórką cytrynową, sokiem z cytryny lub spirytusem,1 łyżką cukru pudru.i 1 żółtkiem.Wyrobić ciasto nożem ,szybko zagnieść ,zawinąć w folię i schłodzić ok. 1 godz.Przygotować krem:1/2 łyżki mąki wymieszać z 3 żółtkami,śmietanką,cukrem oraz wanilią i podgrzewać na małym ogniu ubijając trzepaczką do zgęstnienia.Nie doprowadzać do zagotowania.Gdy masa zgęstnieje wystudzić.Ciasto rozwałkować,wysmarować stopionym tłuszczem foremki i wylepić je ciastem.Napełnić babeczki wystudzoną masą śmietankową.Z pozostałego ciasta wykroić kółka wielkości babeczek .Każdą babeczkę przykryć kółkiem z ciasta,ustawić na blasze i wstawić do nagrzanego do 200st.C piekarnika .Piec na jasnozłoty kolor.Posypać cukrem pudrem .Najlepsze są lekko ciepłe.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Szkoda,że nie ma zdjęcia :(:(:(
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wow... fajne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zachwycił mnie ten przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    słodko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    oooo świetne babeczki;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne babki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !