Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsia wątróbka z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka gęsia 40 dag
cebula 1 szt
jabłka 3 szt
smalec 15 dag
margaryna 5 dag
mąka pszenna 5 dag
sól
pieprz
majeranek
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsia wątróbka z jabłkami

Wątróbkę opłukać i pokroić w plastry, po czym obtoczyć w mące i usmażyćna 10 dag smalcu .Na pozostałym tłuszczu ( smalec z margaryną )usmażyć pokrojoną w plastry cebulę ,wyjąć ją i na tym samym tłuszczu obsmażyć pokrojone w plastry jabłka .Do rądla włożyć wątróbkę wraz z tłuszczem , nałożyć na nią cebulę i jabłka , posypać solą,pieprzem i majerankiem , podlać niewielką ilością rozpuszczonej w wodzie kostki bulionowej .Poddusić chwilę pod przykryciem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta92 18.03.2011 09:39
gęsiej jeszcze nie jadłam
Babciagramolka 15.03.2011 10:32
Alez narobiłas smaczku- gdzie ja wątróbkę taka dostanę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak