Sposób przygotowania

Wątróbkę opłukać i pokroić w plastry, po czym obtoczyć w mące i usmażyćna 10 dag smalcu .Na pozostałym tłuszczu ( smalec z margaryną )usmażyć pokrojoną w plastry cebulę ,wyjąć ją i na tym samym tłuszczu obsmażyć pokrojone w plastry jabłka .Do rądla włożyć wątróbkę wraz z tłuszczem , nałożyć na nią cebulę i jabłka , posypać solą,pieprzem i majerankiem , podlać niewielką ilością rozpuszczonej w wodzie kostki bulionowej .Poddusić chwilę pod przykryciem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Alez narobiłas smaczku- gdzie ja wątróbkę taka dostanę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta92

    gęsiej jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !