Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canelloni ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak w liściach 30 dag
makaron canelloni 20 dag
sos beszamelowy 0,25 l
ser żółty 10 dag
cebula 30 g
czosnek 1 ząbek
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni ze szpinakiem

Na oleju zeszklić cebulę i czosnek pokrojone w drobna kostkę,dodać rozmrożony szpinak,połączyć go z częścią sosu beszamelowego,doprawić do smaku.Makaron ugotować al dente.Przygotowanym szpinakiem napełnić canelloni,następnie w żaroodpornym naczyniu układać jeden obok drugiego.Polać resztą sosu beszamelowego,posypać tartym żółtym serem i zapiec.Danie można podać z sosem pomidorowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 02.09.2011 21:03
fajne
Justa32 23.08.2011 22:17
super
Ania67 01.08.2011 09:40
extra
ajres 22.04.2011 09:25
dobre
Babciagramolka 15.03.2011 10:32
Uwielbiam- szpinak mam - warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak