Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 12 szt
czosnek 8 ząbków
ocet 10 % 1 szklanka
cebula czerwona 1 szt
cukier 3/4 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja marynowane

Cebulę pokroić w krążki. Jajka obrać, włożyć jajka do litrowego słoika naprzemiennie z krążkami cebuli. Przygotować zalewę - w garnku doprowadzić do wrzenia ocet z wodą, cukrem i czosnkiem. Zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia na około 15 minut. Zalać jaja zalewą z octu i zamknąć słoik. Przechowywać w lodówce przez przynajmniej 1 tydzień przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.11.2013 18:54
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 20.11.2012 07:02
ciekawy przepis
Tika4444 09.01.2012 18:04
ciekawy pomysł
Babciagramolka 15.03.2011 10:34
Bardzo fajna przekaska
halinka1011 15.03.2011 09:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak