Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki sałatkowe
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy ziemniaczane

Wyszorować ziemniak do czysta pod bieżącą wodą, wytrzeć papierowym ręcznikiem i pokroić w plasterki o grubości 3 mm. Ułożyć plasterki w płaskich formach do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia i skropić olejem (po łyżce oleju na formę). Odwracać i mieszać plasterki, aż każdy pokryje się cienką warstewką oleju, potem układać je pojedynczo na blachach i posolić. Piec w piekarniku 200 st.C około 35 minut, regularnie odwracając co jakiś czas. Chipsy powinny być chrupiące i złotobrązowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.06.2012 16:19
fajny pomysł
Pani Domu 28.06.2012 16:19
fajny pomysł
Marzena34 06.02.2012 18:50
robiłam rewelacja
Babciagramolka 15.03.2011 10:35
Poczęstujesz ?
halinka1011 15.03.2011 09:48
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak