Sposób przygotowania

Sprawionego i pokrojonego w dzwonki łososia wkładamy do naczynia.Zalewamy marynatą sporządzoną z wina,soku z cytryny,oliwy z oliwek i przypraw do ryb.Odstawiamy w chłodne miejsce na trzy godziny.Grzyby moczymy w wodzie.Odcedzamy,kroimy w wąskie paseczki.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,rozgniecione ząbki czosnku,koperek i odrobinę białego,wytrawnego wina.Wszystko razem smażymy około 15 minut.Przygotowaną wcześniej rybę wyjmujemy z marynaty i smażymy z obu stron około 15 minut.Usmażoną rybę układamy na talerzu i z wierzchu przybieramy grzybami i upieczonymi plasterkami ziemniaków.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !