Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 500 g
wino białe wytrawne 1 szklanka
sok z cytryny 1 szt
oliwa do smaku
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
koperek do smaku
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grzybami

Sprawionego i pokrojonego w dzwonki łososia wkładamy do naczynia.Zalewamy marynatą sporządzoną z wina,soku z cytryny,oliwy z oliwek i przypraw do ryb.Odstawiamy w chłodne miejsce na trzy godziny.Grzyby moczymy w wodzie.Odcedzamy,kroimy w wąskie paseczki.Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,rozgniecione ząbki czosnku,koperek i odrobinę białego,wytrawnego wina.Wszystko razem smażymy około 15 minut.Przygotowaną wcześniej rybę wyjmujemy z marynaty i smażymy z obu stron około 15 minut.Usmażoną rybę układamy na talerzu i z wierzchu przybieramy grzybami i upieczonymi plasterkami ziemniaków.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 30.08.2011 08:24
super połączenie
Kate131 22.06.2011 08:42
świetne
suzana 15.03.2011 09:02
fajny przepis
halinka1011 15.03.2011 08:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak