Sposób przygotowania

Ogórki w skórce pokroić w ćwiartki, posypać solą i zostawić na 24 godziny. Następnie powstały sok wylać. Ogórki posypać chili, dodać do nich zmiażdżony czosnek i wymieszać. Zagotować olej i gorącym zalać ogórki. Następnie zagotować ocet z cukrem i gorące wylać na ogórki. Wymieszać i zostawić na 6 godzin. Ogórki wraz z zalewą wkładać do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 2 minuty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    lubię takie ogórki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Znakomite, takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !