Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 kg
papryka czerwona 4 szt
cebula 4 szt
woda 1/2 litra
olej 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
ocet 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z papryką

Buraki ugotować, ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czerwoną paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Do dużego garnka przełożyć czerwoną paprykę i cebulę. Dodać do nich wodę, ocet, olej, cukier i sól. Razem wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać starte buraki, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Gorącą sałatkę nakładać do czystych i suchych słoików. Słoiki zakręcić i położyć do góry dnem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.05.2013 20:35
idealne w zimie
m1monika 28.02.2013 22:42
bardzo lubię :-)
Tika4444 14.10.2011 22:47
pyszności
Tika4444 14.10.2011 22:47
pyszności
Mati13 20.08.2011 20:08
lubie takie
Tika4444 16.03.2011 09:26
super przystawka
Tika4444 16.03.2011 09:26
super przystawka
halinka1011 15.03.2011 08:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak