Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z parówek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 40 dkg
cebula biała 2 szt
groszek konserwowy 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
pieprz
bulion warzywny 6 szklanek
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z parówek

Parówki obieramy z osłonek i kroimy w talarki,cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju dodajemy parówki mieszamy dodajemy paprykę i ziołami,zalewamy gorącym rosołem wymieszanym z koncentratem doprawiamy do smaku i gotujemy.Następnie dodajemy groszek razem z zalewą dobrze mieszamy i gotujemy.Podajemy z pieczywem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.09.2011 00:10
extra
Małgorzata113 15.03.2011 08:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak