Sposób przygotowania

CIASTO;
MARGARYNE SIEKAMY Z MĄKĄ, ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM, PROSZKIEM DO PIECZENIA, AMONIAK, I ŚMIETANA, MIESZAMY Z MĄKĄ I ZAGNIATAMY GŁADKIE CIASTO
MASA SEROWA;
MARGARYNE UCIERAMY Z CUKREM I DODAJEMY ŻÓŁTKA, TWARÓG I BUDYŃ, BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO I DODAJEMY DO MASY, WSYPUJEMY ŻURAWINĘ A CZĘŚĆ ODKŁADAMY, MIESZAMY
CIASTEM WYLEPIAMY SPÓD BLASZKI I WLEWAMY MASĘ SEROWĄ
PIEZEMY OKOŁO 65 MIN, W TEM. 170 C , STUDZIMY I POLEWAMY WIEZCH POLEWĄ CZEKOLADOWĄ I POSYPUJEMY ODŁOŻONYMI ŻURAWINAMI

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !