Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardynka po gdańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sardynka 1 kg
mleko 300 g
cebula 150 g
jabłko 1 szt
koncentrat pomidorowy 50 g
śmietana 200 g
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sardynka po gdańsku

Rybę oczyścić i namoczyć w mleku na 5 godzin,następnie wyjąć ,ściągnąć skórę i wyfiletować,cebulę obrać,pokroić w plastry i sparzyć,jabłko obrać pokroić w paski,koncentrat rozbić ze śmietaną,dodać jabłko i cebulę,dobrze wymieszać,sardynkę pokroić i dodać do sosu i wymieszać,udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 15.03.2011 09:45
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak