Sposób przygotowania

biały ser zmiel dwukrotnie .rodzynki sparz wrzatkiem i odsacz z nadmiaru wody .orzechy połowe migdakow i polowę kandyzowanych owocow posiekaj.
jajka ugotuj na twardo wyjmij żółtka i ytrzyj je razem z miekkim masłem oraz cukrem pudrem .ciagle mieszajac dodawaj porcjami zmielony twaróg i śmietanę .
mase serowa wymieszaj z posiekanymi orzechami migdalami kandyzowanymi owocami skórką i rodzynkami ( ja to robię łyzką nie mikserem) dodaj skórke otartą z cytryny i dwie łyzki wycisnietego z niej soku.
donicę lub sito wyłóż gazą lub lniana sciereczka przełóż masę do naczynia i mocno docisnij. zakryj wierzch wystajacymi kawalkami sciereczki i obciąż talerzykiem. odstaw w chłodne miejsce na ok 8 godz.przełóż na talerz i udekoruj kandyzowanymi owoczmi i migdałami:) smacznego!!!!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    z twarogiem-ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    proste i smaczne świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    mniam, mniam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !