Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna babka z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietany kremówki 1/2 szkl
jaj 8
cukru pudru 250g
masła 200g
zblanszowanych migdałów 200g
rodzynek 150 g
włoskich orechow 100g
kandyzow skorki pomaranczowej 2 lyz
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna babka z bakaliami

biały ser zmiel dwukrotnie .rodzynki sparz wrzatkiem i odsacz z nadmiaru wody .orzechy połowe migdakow i polowę kandyzowanych owocow posiekaj.
jajka ugotuj na twardo wyjmij żółtka i ytrzyj je razem z miekkim masłem oraz cukrem pudrem .ciagle mieszajac dodawaj porcjami zmielony twaróg i śmietanę .
mase serowa wymieszaj z posiekanymi orzechami migdalami kandyzowanymi owocami skórką i rodzynkami ( ja to robię łyzką nie mikserem) dodaj skórke otartą z cytryny i dwie łyzki wycisnietego z niej soku.
donicę lub sito wyłóż gazą lub lniana sciereczka przełóż masę do naczynia i mocno docisnij. zakryj wierzch wystajacymi kawalkami sciereczki i obciąż talerzykiem. odstaw w chłodne miejsce na ok 8 godz.przełóż na talerz i udekoruj kandyzowanymi owoczmi i migdałami:) smacznego!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 17.06.2012 12:36
mniam, mniam :-)
joanna77 20.12.2011 10:20
smaczne
angelika14 06.12.2011 18:45
proste i smaczne świetny przepis
Motorek 25.05.2011 09:07
fajny przepis
Dorota59 19.03.2011 10:02
musi być pyszna
stokrotka 18.03.2011 16:16
mniam...
Robert10 17.03.2011 20:54
z twarogiem-ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak