Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka odwracana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szkl
cukier puder 1 szkl
jajko 3 szt
cukier wanilinowy 1 szt
aromat cytrynowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana kwaśna 1/2 szkl
margaryna 4 łyżki
jabłko kwaśne 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka odwracana

Jabłka obrać,pokroić w ósemki i wyłożyć na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą tortownicę.Suche składniki wymieszać .Jajka ubić na gładką masę,dodać śmietanę,wlać stopiony tłuszcz i wymieszać gładkie ciasto.Wylać na jabłka i piec w temperaturze190 st.C około40 minut.Upieczone ciasto po 15 minutach przełożyć na półmisek odwracając formę dnem do góry.Posypać cukrem pudrem z wanilią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 09.09.2013 10:07
pyszna bardzo lubię szarlotki
anemon 14.12.2012 13:09
Twoja szarlotka wygląda apetycznie.
ankaryba 05.03.2012 23:54
fajna
Iwona51
Iwona51 08.09.2011 11:49
super
kate.500 16.08.2011 10:43
smaczny przepis
Ewa111 12.08.2011 19:24
robię podobną ,jest bardzo smaczna ,ja bardzo lubię szarlotki
Justa32 31.07.2011 19:46
pyszna
Justa32 31.07.2011 19:46
pyszna
Ania67 08.06.2011 00:43
takiej jeszcze nie jadłam
alaaa 26.05.2011 22:28
extra
ben-ka 20.03.2011 11:11
Mam taki przepis ale nie robiłam tej szarlotki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak