Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i po usunięciu gniazd nasiennych drobno kroimy.Porzeczki myjemy,przebieramy i razem z jabłkami wkładamy do rondelka,zalewamy winem i rozgotowujemy.Żółtko ucieramy razem z cukrem.Owoce przecieramy przez sito i gorącu mus powoli ciągle mieszając wlewamy do kogla-mogla.Sos doprawiamy cynamonem i goździkami.Odstawiamy do wystudzenia.Podajemy do pieczonego drobiu i cielęciny.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wykwintne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    zapowiada sie wyśmienicie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Wspaniały sos
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    nazwa przyciąga a przepis ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    senninha

    rewelacyjny pomysł :) a skąd nazwa?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !