Sposób przygotowania

Rozkładamy na dużej blaszce herbatniki, tak by zajeły cały spód.
Gotujemy 2 budynie w 0,7 litrze mleka. Ostudzony rozcieramy mikserem z 1,5 kostki margaryny by powstał gładki krem. (margarynę wrzucamy po kawałku, wtedy łatwiej rozmiesza nam się budyń)
Na rozłożonych herbatnikach nakładamy masę budyniową i przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników. Na to nakładamy krówkę z puszki (by krówka dobrze się rozsmarowywała trzeba ją wcześniej podgrzewać na wolnym ogniu w garku z wodą) Następnie układamy krakersy i smarujemy je dżemem porzeczkowym.
Ubijamy śmietanę. Jak będzie sztywna dodajemy 2 łyżeczki mleka w proszku, by później nie pojawiła się na niej woda.
Na koniec posypujemy ciasto prażonymi na suchej patelni (ostudzone) płatki migdałów.
Ciasto wkładamy do lodówki by dobrze je schłodzić. Gdy ciasto jest świeżo zrobione krem jest miękki i trudno ukroić, dopiero gdy herbatniki dobrze zostaną nasiąknięte kremem ciasto się sztywno kroi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też dobre..
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też dobre..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !