Sposób przygotowania

Z drożdży zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia.Z pozostałej mąki ,jajka,mleka i cukru oraz wyrośniętych drożdży zagnieść ciasto przykryć i zostawić żeby wyrosło.Jak podwoi swoją objętość to podzielić na dwie lub trzy podłużne bułki,ułożyć na natłuszczonej blasze i kolejny raz zostawić do wyrośnięcia.Jak bułki podrosną to posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec 20-30 minut.Gdy wystygną pokroić na plasterki i podsuszyć w letnim piekarniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    w sam raz na dietę:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Sucharki , sucharki , bolibrzyszek woła .... gdy poje sucharków , będzie zdrów od nowa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Fajne na dietę
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    warto zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne dla dietetyków
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności domowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !