Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka i śmietanę. Zagniatamy ciasto tak gęste jak na pierogi. Ciasto bardzo cienko wałkujemy, kroimy nożem paki o długości 10 cm i szerokości 3 cm, przecinamy je w środku i przewijamy. Smażymy od razu we wrzącym oleju. Po odsączeniu z oleju można posypać faworki cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    lubię faworki,muszą być smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię i przyznam, że nabrałam na nie ochoty
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    bardzo smaczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    smacznie wyglądają
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !