Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
żółtko jajek 4 szt.
śmietana 6 łyżek
cukier puder 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wódka 1 łyżka
olej do smażenia 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka i śmietanę. Zagniatamy ciasto tak gęste jak na pierogi. Ciasto bardzo cienko wałkujemy, kroimy nożem paki o długości 10 cm i szerokości 3 cm, przecinamy je w środku i przewijamy. Smażymy od razu we wrzącym oleju. Po odsączeniu z oleju można posypać faworki cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 03.07.2012 09:34
pycha
kasienka23 04.01.2012 12:48
smacznie wyglądają
rutynka 27.10.2011 12:11
bardzo smaczne!
Magdalena80 19.04.2011 23:17
bardzo lubię i przyznam, że nabrałam na nie ochoty
Rogalik 27.03.2011 22:58
lubię faworki,muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak