Sposób przygotowania

Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną, równomiernie ją rozprowadź. Smaż, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby spływała masa jajeczna na dno patelni.
Omlet jest gotowy, gdy spód jest lekko rumiany.
Gotowy omlet przełóż na ogrzany talerz.
Podawaj z sałatką z pomidorów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Dobre takie śniadanko;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    często robię, bardzo lubimy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    sama nie robię ale jakby ktoś zrobił.....zjadłabym z chęcią:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Lubię omlety, nie dodawałam do omleta mleka, do jajecznicy jak najbardziej, aby była bardziej puszysta - wypróbuje;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Agiatis to ja robię zupełnie odwrotnie jak Ty. Do omletów dodaję, a do jajecznicy nie dodaję.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na śniadanie idealny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne i szybkie śniadanie
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    omlety są pyszne,na śniadanie jak znalazł
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo lubię a najbardziej lubiłam w dzieciństwie jak robił go tato
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    To zupełnie inaczej jak u mnie, omletów w dzieciństwie nie jadłam, poznałam ich smak i nauczyłam się je robić dopiero w dorosłym życiu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !