Sposób przygotowania

- Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz, ostrą paprykę oraz posiekaną cebulkę, bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrabiamy rękami starannie.
- Z masy wyrabiamy rękami wałeczki i nabijamy na namoczone patyczki, kształtując kebabik
(na jednym patyczku jeden kotlecik)
- Grillujemy na ciemno-brązowo
- Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi listkami natki
- Grillowane kotleciki zdejmujemy z patyczków, podajemy z dipem jogurtowo-pietruszkowym.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    właśnie szukałam takiego przepisu, jutro zrobię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne kotleciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !