Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po Bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
skórka od boczku wędzonego
kiełbasa zwyczajna 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyzka
cebula 3-4 szt
smalec
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po Bretońsku

Fasolę dokładnie płuczemy, wlewamy wodę i moczymy prze noc. Na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie, w której eis moczyła. Dodajemy skórkę z boczku i odrobinę soli. Kiełbasę kroimy w dużą kostkę, cebulę również. Na patelni roztapiamy smalec i podsmażmy na nim kiełbasę z cebulą. Kiełbasę z cebulą przekładamy do miękkiej fasoli, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku. Gotujemy na wolnym ogniu, aż połowa sosu odparuje. fasolka najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.09.2012 14:09
uwielbiam ją
Margo1 13.09.2012 14:09
uwielbiam ją
adagio 02.09.2011 11:19
pożywne
madagaskar 17.03.2011 16:57
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak