Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
tłuszcz do smażenia
śmietana 30% 1/2 szkl
Panierka:
jajko 2 szt.
ryż preparowany
cielęcina 60 z udźca
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony cielęce

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki. Cielęcinę myjemy, osuszamy i kroimy na grubsze plastry. W plastrach mięsa robimy kieszonkę. Do kieszonki wkładamy po 2 plasterki pieczarek i ciasno obwiązujemy nicią kuchenną. Formujemy i obtaczamy w panierce- najpierw w jajku a potem w ryżu. Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekładamy na półmisek i trzymamy w cieple. Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie, smażymy, aż woda odparuje. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę, zagotowujemy. Medaliony podajemy z sosem i posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.09.2012 14:09
lubię
pawel007 13.01.2011 21:23
mniam,
berys18 02.12.2010 07:37
ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak