Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki. Cielęcinę myjemy, osuszamy i kroimy na grubsze plastry. W plastrach mięsa robimy kieszonkę. Do kieszonki wkładamy po 2 plasterki pieczarek i ciasno obwiązujemy nicią kuchenną. Formujemy i obtaczamy w panierce- najpierw w jajku a potem w ryżu. Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekładamy na półmisek i trzymamy w cieple. Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie, smażymy, aż woda odparuje. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę, zagotowujemy. Medaliony podajemy z sosem i posypane natką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ładne zdjęcie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam,
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !