Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kwas z buraków 0,5 szkl
jogurt 0,5 szkl
mąka 1 łyżeczka
botwina 8 dag
burak 1 szt
ziemniaki 2 szt
sól
siekany koperek 1 łyżeczka
włoszczyzna 3 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Botwinę pokroić ugotować w niewielkiej ilości wody.
Z włoszczyzny i buraka ugotować ok.1 szklanki wywaru.
Osobno ugotować ziemniaki i pokroić je w kostkę.
Przygotować zawiesinę z mąki i kwasu z buraków.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, zagotować i przyprawić solą.
Dodać koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 10.05.2011 19:17
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak