Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa przecierana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 300 gram
włoszczyzna 300 gram
grzybek suszony 2-3 szt
cebula 1 szt
śmietana 12% 4 łyzki
pietruszka zielona 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa przecierana

Fasolę namoczyć najlepiej na noc.Ugotować w tej samej wodzie co się moczyła dodając grzybek suszony też namoczony.Warzywa umyć pokrajać,lekko poddusić z dodatkiem tłuszczu,zalać wrzątkiem i gotować ok.30 minut.Wywar z jarzyn .Warzywa połączyć z miękką fasola i zmiksować.Doprawić solą i pieprzem,dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę.Podawać można z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 16.12.2013 08:00
pyszna zupa
kuklik 04.09.2013 21:23
tak delikatnie wygląda
kate.500 03.12.2012 06:20
ekstra
Łukasz15 10.11.2012 12:19
Smaczna
Krystyna32 27.08.2012 06:19
extra
Grazyna0211 20.06.2012 19:17
smaczna i sycąca zupa
Wacław 24.01.2012 10:27
pyszna,oj zjad?oby si?
Motorek 24.12.2011 09:16
super
Ewa111 14.12.2011 17:44
fasolowa jest smaczna pod każdą postacią
Wafelek2601 18.10.2011 09:42
pyszna
Angelika10 26.09.2011 21:29
Super pomysł.
Justa32 09.08.2011 17:17
pyszna
Ania67 19.06.2011 14:11
świetna
mysza666 20.05.2011 20:46
Jeszcze jakby mięsko dołożyć, to nawet mężu by zjadł;)
Mirka-Ludomila 20.05.2011 08:38
smaczna
Tika4444 14.05.2011 21:27
alez smakowicie wygląda
berys18 02.04.2011 20:31
pyszności
IZABELA29 17.03.2011 10:08
ja chętnie
ben-ka 17.03.2011 09:56
jakby ktoś zrobił to bym zjadła:) bo jakoś rzadko gotuję fasolową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak