Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na paski lub w kostkę. Przełożyć do szklanego naczynia. Posypać solą, pieprzem cytrynowym, papryką i przyprawą pikantną do kurczaka. Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek oraz sos sojowo-grzybowy. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.

Grzyby mun namoczyć w gorącej wodzie i odstawić na 30 minut. Po tym czasie przelać zimną wodą i osączyć. Pokroić na drobniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę. Dodać czosnek i papryczkę chili pokrojone w cieniutkie plasterki. Lekko podsmażyć. Następnie dodać grzyby mun, śliwki pokrojone na plastry i posiekany szczypior. Ponownie podsmażyć.

Na osobną patelnię przełożyć kurczaka z marynatą. Podsmażyć i dodać do pozostałych składników. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem około 25 minut.

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Podawać z przygotowanym kurczakiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ciekawe połączenie smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wyglądają super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pięknie się prezentują i pewnie są bardzo smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wyśmienite danie, na pewno bi mi smakowało;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Coś w sam raz dla mnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Prezentuje się wyśmienicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pięknie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !