Sposób przygotowania

Mięso umyć ,osuszyć i podzielić na dość grube plastry które należy rozbić tłuczkiem,następnie posypać przyprawą do mięsa i odstawić do lodówki .
Farsz:
Boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni .Szynkę,ogórka,cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę ,dodać do tego usmażony boczek, musztardę i keczup oraz pieprz ziołowy,wszystko wymieszać(ja dodałam jako łącznika jajko,ale to nie jest konieczne)
Gotowym farszem posmarować mięso i zwinąć ścisłe roladki które dokładnie obtoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu wytopionym z boczku (gdyby tłuszczu było mało dolać troszkę oleju).Obsmażone mięso przełożyć do garnka,zalać około 1/2 litra gorącej wody,dodać grzyby,liście laurowe,ziele angielskie oraz przyprawy,garnek przykryć i dusić mięso na małym gazie do miękkości .W trakcie gotowania sos gęstnieje ,na koniec ewentualnie doprawić i dodać drobno posiekany czosnek .

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo zachęcająco wygladają Twoje roladki, tylko chyba są troche pracochłonne ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    suuper
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super przepis na pewno skorzystam, pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam takie roladki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !