Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z kalafiorem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatki wieprzowej bez kości 50 dag
filetu z kurczaka 30 dag
szczypiorek do smaku
sól do smaku
jajko 2
olej do smażenia
kalafior 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z kalafiorem

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać jajka i posiekany szczypiorek. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym oraz przyprawą do mięsa mielonego. Dobrze wymieszać.

Różyczki kalafiora przelać gorącą wodą. Osączyć. Porcje kalafiora oblepiać masą mięsną, formułując podłużne kotleciki. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 11.03.2012 20:10
Pyszne
m1monika 15.07.2011 08:40
pomysłowe, podobają mi się;)
Gosia40 30.03.2011 08:01
Koniecznie muszę takie zrobić:)
aguus 28.03.2011 07:41
apetyczne
pawel6 22.03.2011 14:04
Muszą być bardzo dobre - na takie wyglądają:)
agnieszka137 15.03.2011 11:51
smaczne i ciekawe połączenie z kalafiorem:)
Nina7 15.03.2011 08:41
Super pomysł!
Natalia/tubisiek 15.03.2011 08:12
bardzo fajne! muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak