Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać jajka i posiekany szczypiorek. Przyprawić solą, pieprzem ziołowym oraz przyprawą do mięsa mielonego. Dobrze wymieszać.

Różyczki kalafiora przelać gorącą wodą. Osączyć. Porcje kalafiora oblepiać masą mięsną, formułując podłużne kotleciki. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajne! muszę wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super pomysł!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne i ciekawe połączenie z kalafiorem:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Muszą być bardzo dobre - na takie wyglądają:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Koniecznie muszę takie zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pomysłowe, podobają mi się;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !