Sposób przygotowania

Boczniaki pokroić w paski.i Groszek odsączyć. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki, a cebulę w plasterki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, dodać grzyby i chwile razem podsmażać. Przełożyć zawartość patelni do dużego garnka. Dodać resztę warzyw, imbir, wlać bulion, przyprawić sosem sojowym i gotować przez 15-20 minut. Zagęścić zupę mąką ziemniaczaną rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody, a następnie zagotować. Doprawić pieprzem, posypać posiekaną natką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    na pewno pyszna zupa
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zamierzam sobie kupić boczniaki podobno można..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !