Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniaków i groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 70 dag
groszek konserwowy 1 puszka
seler 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
bulion drobiowy 1,5 litra
sos sojowy
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniaków i groszku

Boczniaki pokroić w paski.i Groszek odsączyć. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w słupki, a cebulę w plasterki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, dodać grzyby i chwile razem podsmażać. Przełożyć zawartość patelni do dużego garnka. Dodać resztę warzyw, imbir, wlać bulion, przyprawić sosem sojowym i gotować przez 15-20 minut. Zagęścić zupę mąką ziemniaczaną rozprowadzoną kilkoma łyżkami wody, a następnie zagotować. Doprawić pieprzem, posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.04.2013 00:30
zamierzam sobie kupić boczniaki podobno można..
rzenia15 05.11.2011 20:13
na pewno pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak