Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CISTO DROZDZOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 4 dag
cukier 1 dag
jajko 1 szt
cukru 15 dag
mąka 50 dag
mleko 1 szklanka
oliwa 7 dag
sól
płatki migdałowe 10 dag
masło 1 kostka
cukier 2/3 szklanki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: CISTO DROZDZOWE

drozdze rozcieramy z cukrem i odstawiamy do czasu,az podwoja swa objetosc.jajko ucieramy z cukrem.dodajemy make sol i wyrosniete drozdze.wlewamy cieple mleko i wyrabiamy ciasto.dodajemy roztopiony tluszcz.ponownie wyrabiamy i wkladamy do formy.odstawiamy w cieple miejsce.roztapiamy maslo,dodajemy platki migdalowe,cukier i cukier waniliowy,dokladnie mieszamy.polewamy ciasto.forme wladamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy 45 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak