Sposób przygotowania

Liście kapusty sparzyć Ryż ugotować z dodatkiem Warzylionu.Zdjąć mięso z podudzi i zemleć razem z boczkiem.Cebulę usmażyć na złoto.Dodać wraz z mięsem do ryżu. Warzywa zetrzeć na tarce i poddusić na oleju.Dołożyć do ryżu.Uprzednio namoczone grzyby ugotować i posiekać (wywar zostawić).Również dodać do ryżu.Przecisnąć przez praskę 2 duże ząbki czosnku.Dokładnie wymieszać i przyprawić.Dodałam przyprawę do zapiekanki, bo mi przypadł do gustu jej smak i był to strzał w 10!Formować gołąbki, układać w naczyniu, zalać wywarem z grzybów (ma być ok. 3 szklanek).Dusić pod przykryciem ok,45 min.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie w domu gołąbki cieszą się zawsze dużym powodzeniem, więc jestem wdzięczna za nowa inspirację. Zapisuję sobie przepis do zrobienia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    u mnie dzisiaj też będą gołąbki, przepis muszę zanotować, bo te składniki trochę inne od tradycyjnych
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    naprawdę inne i smacznie brzmią
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Prezentują się niezwykle apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    masz rację,że inaczej - tak jeszcze nie robiłam ale sam przepis zachęca do zrobienia,a na widok fotki ślinka cieknie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Gołąbki z warzywami już robiłam, jeszcze z dodatkiem pieczarek. Z indykiem jeszcze nie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Można i tak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !