Sposób przygotowania

Mięso (karkówka,łopatka) umyć,posiekać tasakiem lub ostrym nożem.Włożyć do miski,doprawić solą i pieprzem,wlewać stopniowo zimną wodę i wyrabiać ręką,aż mięso całą ją wchłonie.Na talerz wsypać mąkę.Umoczonymi dłońmi brać porcję mięsa,formować owalne,płaskie kotlety.Obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć do momentu aż zaczną się rumienić.Cebulę obrać,pokroić w półksiężyce,usmażyć na tłuszczu po kotletach.Oprószyć solą i pieprzem.Na półmisku ułożyć kotlety,a na ich wierzchu usmażoną cebulkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !