Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy,osuszamy i kroimy w paseczki,nacieramy sokiem z cytryny solą i ziołami i zawijamy w folię wkładamy do lodówki na godzinę,następnie obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor,cebule kroimy w kostkę i szklimy na pozostałym tłuszczu.Paprykę oczyszczamy z gniazda i kroimy w paski,pomidory rozgniatamy widelcem i razem z zalewą dodajemy do cebuli,dodajemy też paprykę szczyptę ziół szczypiorek,doprawiamy do smaku i dusimy około 5 min.Do sosu wkładamy mięso i gotujemy około pół godziny.Parówki obieramy z osłonek i kroimy w talarki wrzucamy do mięsa i gotujemy stale mieszając.Doprawiamy do smaku.Podajemy z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !