Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 1 kg
cukier żelujący 1 kg
woda letnia 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada pomarańczowa

pomarańcze sparzyć, osuszyć, obrać, usunąć błonki i pestki, rozdrobnić. Skórkę z 2 pomarańczy (bez białej warstwy) posiekać, wymieszać z rozdrobnionymi owocami, cukrem żelującym i wodą. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak