Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owoce z kruszonką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 szt
cukier 1/3 szklanki
woda 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
mąka pszenna 8 łyżek
cukier puder 4 łyżki
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: owoce z kruszonką

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Jabłka wrzucić na patelnię dodać cukier (1/3szklanki) oraz wodę. Postawić na średnim ogniu i usmażyć co jakiś czas mieszjąc.

Kruszonka: mąkę, cukier puder i masło zagnieć dłońmi aż powstawnie ciasto o grudkowej konsustencji

Jabłka przełóż do naczynia żaroodpornego a na wierzch rozłóż kruszonkę.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200stopni i piecz ok 25min

Posypać po upieczeniu cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 12.08.2011 22:00
dobre
plocia 01.08.2011 19:03
ale smaczny przepis
irenka 15.03.2011 18:32
świetny przepis,warto wypróbować
bami 14.03.2011 14:52
mjami! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak