Sposób przygotowania

składniki do zalewy:
3l wody
1\\2szklanki czerwonego wina
3listki laurowe
kilka ziarenek pierzu, gorczycy, ziela angielskiego
łyżka soli
łyżka majeranku
4łyżki soli peklowanej
3ząbki czosnku



1) zalewa: zagotowac wodę z wszystkimi składnikami, odstawić
szynkę włożyć do zimnej zalewy i trzymać w zimnym miejscu 3dni

2) po 3dniach wyciągnąć szynkę z zalewy, a zalewę zagotować, zalać gorącą zalewą szynkę i odstawić na jeden dzień

3) przygotować naczynie do pieczenia, wlać do niego szklankę zalewy i piec pod przykryciem w temp. 220stpni ok.2h
W czasie pieczenia obracać mięso i dolewać zalewę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    na pewno bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !