Lodówka

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie oczyścić z błon, tłuszczu; natrzeć solą, roztartym czosnkiem oraz innymi przyprawami. Zawinąć w ściereczkę namoczoną octem i pozostawić na sześć dni by mięso skruszało. Po tym czasie mięso dokładnie wypłukać, osuszyć i obtoczyć w mące następnie usmażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone mięso przełożyć do rondla z odrobiną tłuszczu, pokrojoną w krążki cebulą, papryką i borówkami dusić- pod przykryciem, do momentu aż mięso będzie miękkie. Nagrzać piekarnik, pieczeń oblać śmietaną, wstawić do piekarnika i lekko zrumienić.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wyborne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !