Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z rybim farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 g
margaryna 30 g
sól
Farsz:
ryba 100 g
cebula 50 g
marchew 50 g
koncentrat pomidorowy 30 g
tłuszcz 10 g
sól
pieprz
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z rybim farszem

Do maki dodać margarynę, sól i siekać nożem do momentu, Aż tłuszcz połączy się z mąką. Dodać wodę i zagnieść ciasto, schłodzić je w lodówce. Po czym ciasto rozwałkować, wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem formy, brzegi formy obwieść wałeczkiem wysokości 1,5 centymetra. Na ciasto nałożyć przygotowany uprzednio farsz wstawić do piekarnika i zapiec. Farsz: cebulę pokroić w plastry i przysmazyć na tłuszczu. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli i udusić. Rybę oczyścić z ości, dodać do cebuli, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak