Sposób przygotowania

Seler ½ sztuki
Jabłko 1 sztuka
Sałata 4 liście
Czosnek 1 ząbek
Sól
cukier
Kwasek cytrynowy
Olej 1 łyżeczka

Marchew, seler i pietruszkę ugotować. Warzywa rozdrobnić, jabłko pokroić w drobną kostkę. obrać czosnek, przecisnąć go przez praskę i rozetrzeć z solą, rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej przegotowanej wody, wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem i kwaskiem. Wymieszać sos z warzywami. Sałatkę ułożyć na umytych liściach sałaty można posypać na wierzchu zieleniną.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !