Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z fetą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 600 g
feta 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z fetą i pieczarkami

Ziemniaki umyć i pokroić w ósemki. Wrzucić do naczynia żaroodpornego, posolić i popieprzyć, polać olejem. Wymieszać. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Po ok. 30 – 40 minutach dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i zmiażdżony czosnek. Po 20 minutach dorzucić fetę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Piec jeszcze chwilkę – żeby feta nieco się podpiekła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 22.05.2013 08:21
smaczne :-)
Pani Domu 12.10.2012 19:20
pyszne ziemniaczki
calliope 28.04.2012 08:29
pychotka :)
jeta72 12.03.2012 15:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak