Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

camembertowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy posiekane 0.5 szkl
olej do smażenia 1 szkl
żurawina 1 szt
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
czekolada mleczna 1 szt
jajko 1 szt
banan 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szt
camembert 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: camembertowy przysmak

Serki schładzamy kilka godzin w lodówce lub 15minut w zamrażalniku(tak by schłodzić skórkę,ale nie zamrozić półpłynnego środka).Krążki camembertu przecinamy wszerz na dwie równe części.Do środka wsypujemy orzechy i ponownie składamy w całość.Ser panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju na małym ogniu z obu stron,aż środek lekko się roztopi.Sery zdobimy kleksami z żurawiny.Banany obieramy,przecinamy wzdłuż i podsmażamy na maśle z cukrem.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy banany.Podajemy z serkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak